aj, aj, aj, ont, ont, ont...

Min svärfar brukar säga "aj, aj, aj, ont, ont, ont" när han har värk någonstans... Idag är det min tur.

Vi var på Englas kalas igår, 9 år är hon nu, stora tjejen. Iaf, eftersom vi skulle åka bil dit, och sammanlagt gå typ 25 meter tyckte jag att jag kunde lyxa mig med högklackat. Sagt och gjort, skitsnyggt blev det, ända tills vi skulle hem och insåg att vi var tvungen att handla... på maxi... i högklackat.... som gjorde ont....

Det slutade med att jag köpte ett par skor på Maxi, för den offantliga summan av 49 pickadollor (bild finns längst ner i inlägget). Glad i hågen tog jag på mig tygskorna i morse, och såg framemot en skön dag i mjuka skor. Såååå fel jag hade...

Skotillverkaren har lagt en söm precis på hälen, vilket resulterade i smärta, blåsor, och sedan blodutgjutelse... ONT, ont, ont!!!  Glöm för all del inte att jag fortfarande har blåsor kvar sen igår...

Summa summarum:
Två skavsårsplåster och 7 plåster trängs nu på mina inte alltför stora fötter...

49kronors klippet

rock'n'choo

större
Alldeles, alldeles underbart...

Det ligger en liten fashionista djupt begraven inom mig, men med knaper budget och barn som behöver sommarkläder är det sällan hon får titta fram. Häromdagen fick jag dock bekräftelse på att hon finns kvar. Jag läste på aftonbladet att Jimmy Choo ska designa skor till H&M, ovan ser ni ett par exempel. Sååå fina, och förmodligen fruktat obekväma... Men såååå fina!

Egentligen är det tur att jag har barnen att shoppa till, för inte tusan unnar jag mig själv nåt. Säkerligen är det fler mammor där ute som känner igen sig, även om jag nog är ganska extrem. Jag kan köpa kläder till barnen, låta per köpa pay-per-view matcher (Amerikansk fotboll - superserien) och köpa godsaker till oss allihopa, det är helt ok. Men gud nåde dig om jag hittar smycken/skor/kläder som jag vill ha, det gåååår bara inte. Om det så är ett par örhängen för 25 pix, trots att jag lätt kunnat köpa hem fika för en femtilapp utan att tänka två gånger.

Hur det blivit så vet jag inte, men det sitter djupt rotat. Även om jag veeet att jag behöver nya skor (för att de par jag har är utnötta bortom all räddning) så drar jag mig i det längsta... När jag sen hittar ett par skor jag vill ha frågar jag Per sjuttioelva gånger om det är sääääääkert att det är OK, och om de inte är för dyra, och om vi veeeeeeerkligen har råd, och om... ja, ni fattar...

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag hittat något fint som jag vill ha, gått och våndats i flera veckor (det tar tid att fråga sjuttioelva gånger) för att sedan till slut när jag bestämt mig upptäcka att den inte finns kvar längre... Nu senast var det en jättefin vit långskjorta på Åhlens, jag sörjer ännu...

Jag avundas de som, utan dåligt samvete, kan lägga pengar på sig själva. Snälla lär mig!

Rock'n'Roll set xD
Mitt senaste inköp, till Luddi, rockigt värre!

changelings

Det pågår förändringar i bloggen, som ni säkert märker. Tydligen är det väldigt svårt att få designen att se bra ut i Internet Explorer och Firefox, det är liksom antingen eller. Tidigare har den sett bra ut  i firefox, men piss i IE, nu ser det bra ut i IE men piss i firefox. Ska se om jag kan få till den, men det är starkt begränsat med tid (läs, bara lunchen) som jag kan hålla på med bloggen då datorn som sagt dog i helgen...

Bare with me...

shop-hopping och sjung-gung

I tisdags var det fest, eller iaf shopping-spree för Erik. Han fick åka och klippa sig hos frisyrmakarna, sen var det vidare till Väla. Shoppingen inleddes med två Tee's på Cubus, fortsatte med en tjocktröja på Carlings, kulminerade i en kavaj (!) på MQ och avrundades med 2 par jeans och ytterligare en tshirt på H&M. Strålade som en sol gjorde han (och även jag och per).

Han hade en plan om vad han ville ha (bland annat då denna kavaj att ha på examen... såå fin! ) och kunde köpa allt han ville. Han tittade inte ens åt 1500kronors jeans, utan kikade på reor och erbjudanden för att få ut så mycket för pengarna som möjligt. Kläderna han köpte hade kostat ytterligare en tusenlapp om han köpt dem till orginalpris. Jag och Per var riktigt stolta över honom, så skönt att se att han börjar lära sig värdet i pengar.

Onsdags var det dags för skönt gospel-gung i landskrona, såå himla härligt att få sträcka ut stämbanden lite! Jag älskar ju verkligen att sjunga, varför tar jag mig inte tid för det oftare? Längtar som attsingens till på onsdag och nästa övning. Ska försöka fixa min lilla favvo-låt till mobilen också, så jag kan skråla närhelst jag känner för det.

Torsdags var lugn för min del, inte så mycket för Pers del. Han fick åka med Erik till VC, sen vidare till jourakuten och sen vidare till ortoped akuten. Smällen som han fick på träningen på onsdagen har stukat två fingrar samt splittrat benen i fingertopparna. Han fick stöd att ha på fingrarna och blev visad hur han skulle tejpa dem om han ville spela på lördag. (vilket han naturligtvis ville... tyvärr blev det förlust på extrapoängsförsök mot limhamn, suuuurt).

Fredagen tillbringades (återigen) på väla, denna gång skulle det inhandlas grejs till Luddi. Blev sommarkläder till pojkarna, och ett par presenter till liten. Lördagen spenderades i städmundering, jag var inte sugen på att tokstäda söndagmorgon. Jag kunde faktiskt städa i lugn och ro, vilket kändes riktigt bra, och fint blev det. Lite utmanande var det när jag inte hittade dammsugarmunstycket, men det löste sig det också.

Förövrigt är jag riktigt sugen på att köpa en självgående dammsugare... Kan ni tänka er; trycka igång dammsugaren, fara till jobb /åka handla och komma hem till städat hem. *love*  Finns till och med modeller som åker tillbaka till laddningsstationen själv, laddar upp och fortsätter sedan med resten. Vill ha!!!

Söndag förresten, Luddi Lumpi fick äta smörgås till frukost, små små bitar som han gluffsade i sig i sådan fart att han nästan glömde andas mellan varven. Fruktansvärt söt är han lilla tiger.  Sen match som tidigare nämnt, tyngsta förlusten iår, men grabbarna har ändå utvecklats något otroligt. Och slutligen kalas hemma hos oss, det blev våfflor först, och sen jordgubbar och marängsvittz som dom säger i reklamen. Mysigt var det iaf, och ettåringen verkade nöjd med dagen.

Idag jobb, och dator... Min dator där hemma har ju dött sju dödar i helgen, går inte att starta alls... Blir förmodligen ominstallering och formatering så småningom, men jag skulle vilja hinna göra backup på en del grejs först... Blir nog att pröva reparation till en början. Någon som har en windows-skiva att låna ut? 

Och påtal om inte så lugnt för Pers del; idag ska han klara av konstycket att vara ensam med tre barn på väla, engla måste få examensklänning. Jag får skynda mig hem och ta hand om den spillra till karl som finns kvar när han e färdig. ;-)

tillsvidare

Så, nu är min första lilla budget-design live, tillsvidare får den ligga kvar.

Jag hade glömt hur mycket små-pill det är att få till allt, och det finns fortfarande saker som borde fixas. Men tid är, i detta fall, ett måste att lägga på barnen. Iaf om jag vill ha kvar en gnutta förstånd i slutet på dagen.

Idag ser det ut som ett bombnedslag här hemma, eller som mamma brukade säga - "som om någon tagit huset, skakat det och satt ner det på samma plats igen." Tack och lov att jag kommit så långt att jag inser att jag inte är sämre person för att här är stökigt ibland, man måste kunna prioritera. Idag kommer jag att prioritera kvalitetstid med de små, snart kommer en lång arbetsvecka och då blir det bristvara.

Over and out to the playground...

Förra vändan på gröningen:
Två busar på lekplatsen

tid v.2

Igår fyllde Per år... Så började inlägget jag hade cachat här, påbörjat, men långtifrån klart. Saken är den att Per fyller år 26:e maj, dvs långt ifrån igår... Har varit mycket "liv" och lite blogg för min del senaste veckorna, men så kan det vara i perioder antar jag.

Iofs ska jag ärligt erkänna att bloggen faktiskt tagit en del tid, men inte med inlägg. Jag håller nämligen på att designa om den, så jag slipper cookie-cutter-stilen. Ska bil väldigt intressant att se hur det slutar. Ett första smakprov kan ni få...

Ett första utkast på nya designen. :)

RSS 2.0