tacksamhet

Jag fick mig en liten påminnelse om livets viktigheter iförrgår.

Eftersom jag var tvungen att uppgradera mitt kära busskort till en sån jojo så halvsprang jag till knutpunkten för att fixa det. Detta innebär, för er som inte har koll på helsingborgs station att jag sprang förbi min busshållplats med en ganska lång sträcka, in i själv stationen, köpte busskortet, och så halvsprang hela vägen tillbaka till busshållplatsen igen. Var sin sida av stället alltså...

Jag hann iaf tillbaks i tid till att hinna med bussen bara för att upptäcka att chauffören är Butter från Snövit och de sju dvärgarna. Jag var den andra personen att stiga på bussen, passagerare numero uno hade rabattkort hon skulle betala med. Hon skulle alltså vänta med att hålla fram kortet mot läsaren tills Grumpy hade knappat in allt på maskinen. Detta var hon lite snabb med, och det, mina vänner, det gillade inte alls vår lilla dvärg.

Det hela spårade ur till den milda grad att sarkasmen regnade som spön i backen. Grumpy muttrade långt efter hon gått in i bussen, jag vet för jag satt, vanan trogen, längst fram. Tror ni inte att passagerar ett på nästa hållplats gjorde samma sak. Denna kvinna var av det positivare slaget och utbrast glatt "hoppsan", hon vägrade bli nerdragen i Grumpys svarta hål av missnöje. Men muttrandet övergick nu i högljud klagan, "ska det verkligen vara så jävla svårt?!!?!"

Droppen för min del var när buttre chauffören lät sitt missnöje gå ut över en äldre herre, en sån där som ser ut att aldrig gjort en fluga förnär, som jobbat hårt hela sitt liv och dragit sitt strå till stacken. Han stod ensam i den hårda blåsten vid en busshållplats, med sin käpp och sin rulleväska med veckans varor i. Vad tror ni vår busschaufför gör? Han burnar förbi med många meter, så vår hjälte får halta sig fram till bussen, och sen kämpa sig in på de darriga gamla benen.

Jag tyckte så synd om honom! Hur svårt ska det vara att stanna i tid? Och hur småsint är man när man låter sitt missnöje över en kund gå ut över vår stackars äldre herre som ju faktiskt aldrig gjort en fluga förnär.

Min tro till mänskligheten återställdes tack och lov på en gång. Brevid mig längst fram, i sätet över mittgången satt en ung man, eller kille eller vad man då väljer att kalla honom. Han såg ut som en typisk gymnasie-elev, med ryggsäck och gympadojjor men döm om min förvåning när denna unge man, denne angel in disguise, studsar upp ur sätet samma sekund som han ser den äldre herren, ställer sig upp och erbjuder mannen att sitta, som om det vore den mest självklara sak i världen. There is hope! Ungdomen är inte förlorad!

Det jag ville komma till, för er som orkat er igenom min lilla saga, är att jag översköldes av en våg av tacksamhet, precis där och då, på en skumpig buss påväg ut till landet. Jag är tacksam serni, tacksam för att jag inte är bitter som grumpy, tacksam för allt jag har så mycket framför mig innan jag blir lika gammal och vis som den äldre herren, och tacksam så in i bomben för att, när jag väl är där, jag faktiskt kommer att få sitta på bussen.

Något annat som fick mig tacksam, på ett djupare plan, är länken som någon anonym postade som svar på mitt blogginlägg om bloggar. Länken gick till Annas blogg om livet här och nu. För er som vill läsa har jag ett råd i all vänlighet: läs den inte på jobb, inte i skolan och inte bland folk du inte känner. För det här är en blogg som berör, och jag lovar att både en och två av mina kollegor funderade på varför jag satt och snyftade vid mitt skrivbord igår. Men för allt i världen, läs den! Läs den, stanna upp, och var tacksam för vad du har.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej. Det var inte meningen att vara anonym jag missade avsändare bara. Hoppas ni mår bra alla efter trippen hit upp. Kramar Ann

2010-01-29 @ 00:24:48
Postat av: Diz

Hej Ann. Vi mår bra allihopa. Barnen har varit lite förkylda, men det hör till årstiden antar jag. :)

Kram //S

2010-01-29 @ 13:55:16
URL: http://dizaster.blogg.se/
Postat av: linda

Vilken underbar kille/man... Härligt att höra att sådanan finns. Nu fick till och med jag lite tro på framtiden! :)

2010-02-04 @ 10:49:48
Postat av: Emma

Vi är inte så dumma som ni tror, vi ungdomar, haha!

2010-02-23 @ 11:32:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0